środa, 15 kwietnia 2015

Mielone mięso z kalafiora :)



Zrobiłam dziś ciekawą potrawkę, wygląda jak mięso mielone przygotowane do spaghetti. I wydaje mi się, że z makaronem smakowałby najlepiej. Dziś podałam ją z kaszą jaglaną, bo nie znalazłam w szafce nawet jednej kluseczki. Do przyprawienia użyłam curry i garam masali, ale w czasie obiadu pomyślałam, że następnym razem użyję cząbru i wędzonej papryki, by stworzyć jeszcze lepsze wrażenie mięskości:)



Szklankę czerwonej fasoli gotujemy do miękkości, solimy gdy jest już miękka. Ugotowaną fasolę i pół kalafiora startego na tarce wrzucamy do rondla na rozgrzany olej, podsmażamy 15 minut i zalewamy puszką zmiksowanych pomidorów. Doprawiamy według uznania. Mnie kalafior zawsze kojarzy się z kuchnią indyjską. Dziś więc dodałam do naszego dania garam masalę i curry. 


5 komentarzy:

  1. A ile to będzie fasoli z puszki? 2 puszki ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, około 2 puszek ;)
      "Wrażenie mięskości" - padłem :D

      Usuń
  2. jeszcze nie jadłam kalafiora w takiej postaci, ale już sobie wyobrażam, że to bardzo trafiony pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. najlepszy pomysł na 'mięso' jaki widziałam <3

    OdpowiedzUsuń