Na naszym stole zagościł żurek, pasztet, tofurnik i inne pyszności.
A dla moich rodziców zrobiliśmy
wegańskie jajka.
Białko:
Szklanka mleka sojowego
1,5 łyżeczki soli wulkanicznej
2 łyżki agaru
Wszystko gotujemy i wlewamy do foremek, my zrobiliśmy jaja w
kieliszkach.
Żółtka:
Awakado, sól wulkaniczna, kurkuma, wszystko blendujemy na
gładko.
W białku robimy dziurki, nakładamy trochę żółtka i gotowe.
Fantastyczny pomysł zarówno dla osób którzy nie jedzą jajek bo nie mogą lub nie chcą.
OdpowiedzUsuńJestem w pełni mięsożerna, ale muszę przyznać, że chciałabym być kiedyś na takim wegańskim wielkanocnym śniadaniu, bo bardzo jestem ciekawa nowych smaków :) Wszystko wygląda tak pysznie :D
OdpowiedzUsuńtofurnik jak malowany :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSmakowite mieliście Święta :)
OdpowiedzUsuń