Mrożące krew w żyłach śniadanie:
Duża garść mrożonych jagód, 2
banany, szklanka mleka owsianego, duża garść płatków owsianych – wszystko blendujemy
i zajadamy
Obiad:
Kostkę białego tofu marynujemy
przez pół godziny (im dłużej tym lepiej, ale nam się spieszyło)
Marynata: sos sojowy, 2 szczypty wędzonej
papryki, ząbek czosnku.
Tofu kroimy w drobną kostkę i
zalewamy marynatą.
Podsmażamy dwie, pokrojone w kostkę
cebule. Dorzucamy pieczarki (8 dużych pieczarek) i smażymy dalej z
odrobina soli i sosu sojowego. Dodajemy tofu i smażymy jeszcze przez chwilę. Blendujemy 4 duże pomidory i wlewamy na
patelnię. Dokładamy 4 łyżki płatków drożdżowych, dokładnie mieszamy,
doprowadzamy do wrzenia.
500 gramów makaronu
sojowego-nitki zalewamy gorącą wodą i czekamy aż zmięknie – 4 minuty
Mieszamy wszystko i obiad gotowy.
Menu idealne na upały. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTakie koktajle są idealne na upały :)
OdpowiedzUsuń