3 szklanki mąki pszennej
3 szklanki mąki razowej
2/3 szklanki soku pomarańczowego
2/3 szklanki olej
6 szklanek mleka roślinnego (u nas było sojowe z biedronki :)
4 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki aromatu waniliowego
4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki łączymy i mikserem wyrabiamy masę, która będzie przypominać
gęstą śmietanę.
Smażymy gofry i ucztujemy.
Inspiracji szukaliśmy u HELLO MORNING, o tu: http://mniammniamvege.blogspot.com/2015/03/idealnie-chrupiace-weganskie-gofry.html
Nigdy nie jadłam takich gofrów :)
OdpowiedzUsuńDodałabym ile porcji (mniej więcej) wychodzi z przepisu.
OdpowiedzUsuńNie pamiętam, tak szybko znikały:) 6 osób zaspokoiło apetyt :)
Usuń