czwartek, 2 stycznia 2014

Tofucznica


Tofu wędzone
Kilka pieczarek
Pół cebuli
Kurkuma
Olej
Sól wulkaniczna (kala namak)
Podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, dodajemy pokrojone drobno pieczarki. Rozgniatamy tofu widelcem i wrzucamy na patelnie. Solimy czarną solą (pachnie jajkiem) i dodajemy kurkumę. 


5 komentarzy:

  1. Tofu jest strasznie drogie , gdyby takie nie było od razu zrobiłabym taka tofucznicę ! Jest bardzo kusząca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować ten przepis :) Czarna sól jest łatwo dostępna? Nie widziałam chyba jeszcze takiej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tzn. wulkaniczna ;)

      Usuń
    2. Można znaleźć na allegro, bardzo tanio :)

      Usuń
  3. Uwielbiam! Tofucznica to moja ulubiona tofu-potrwa.
    Polecam wersję w bułce – czyli TOFUBAB. Smakuje pysznie.
    Zapraszam na mój blog: http://tafubab.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń