3 marchewki
pokrojone w talarki
Pół
średniego selera pokrojonego w talarki
2 cebule
czosnkowe pokrojone w kostkę
Kostka tofu wędzonego
polsoi
1puszka mleka kokosowego
Curry
Sól
Pieprz
2 ząbki
czosnku
Sos sojowy
Marynujemy
tofu w sosie sojowym przez pół godziny. Podsmażamy cebulę, dusimy. Dajemy
resztę warzyw i podsmażamy, aż się lekko zarumienią (w razie potrzeby dolewamy
oleju, by warzywa się smażyły, nie dusiły). Dorzucamy dwa zmiażdżone i
posiekane ząbki czosnku, solimy obficie. Dolewamy mleko kokosowe i dodajemy,
pokrojone w kostkę, tofu. Gotujemy tak, by potrawa zaczęła gęstnieć. Pieprzymy
do smaku.
takie curry to ja rozumiem i szczerze uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńNie mialam marchewki, wiec zastapilam ja pietruszką i wyszło pyszne!
OdpowiedzUsuńUwielbiam przepisy z tofu, chociaz najbardziej na bazie polsojowego naturalnego bo jest najtansze i najszerzej dostepne
OdpowiedzUsuń