sobota, 14 lutego 2015

Słodko-słony, czekoladowy zawrót głowy



Jutro w Niebostanie kolejne wegańskie śniadanie. Tym razem zbieramy kasę dla podopiecznych Schroniska w Korabiewicach. Przygotowaliśmy dla Was mnóstwo pyszności także wpadajcie. Będziemy mieli ze sobą między innymi ten jaglany krem.


Szklankę kaszy jaglanej ugotować, dodać 4 łyżki oleju i zmiksować na gładko. Dodać pół szklanki kakao i pół szklanki cukru, dokładnie wymieszać.
Na patelni zrumienić szklankę ziaren słonecznika. Ziarna posolić i zmiksować, dodając 4 łyżki oleju.
Wszystko połączyć i gotowe.

3 komentarze:

  1. jak już widzę kasze jaglaną w czekoladowej wersji to od razu robię się głodna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak dla mnie przepysznie i bardzo czekoladowo :) Tyle pysznych składników w jednej miseczce ;)

    OdpowiedzUsuń