Jutro w Niebostanie kolejne wegańskie
śniadanie. Tym razem zbieramy kasę dla podopiecznych Schroniska w
Korabiewicach. Przygotowaliśmy dla Was mnóstwo pyszności także wpadajcie. Będziemy
mieli ze sobą między innymi ten jaglany krem.
Szklankę kaszy jaglanej ugotować, dodać 4
łyżki oleju i zmiksować na gładko. Dodać pół szklanki kakao i pół szklanki
cukru, dokładnie wymieszać.
Na patelni zrumienić szklankę ziaren
słonecznika. Ziarna posolić i zmiksować, dodając 4 łyżki oleju.
Wszystko połączyć i gotowe.
jak już widzę kasze jaglaną w czekoladowej wersji to od razu robię się głodna!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda jak dla mnie przepysznie i bardzo czekoladowo :) Tyle pysznych składników w jednej miseczce ;)
OdpowiedzUsuń