poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Wegańskie gofry



3 szklanki mąki pszennej
3 szklanki mąki razowej
2/3 szklanki soku pomarańczowego
2/3 szklanki olej
6 szklanek mleka roślinnego (u nas było sojowe z biedronki :)
4 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki aromatu waniliowego
4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki łączymy i mikserem wyrabiamy masę, która będzie przypominać gęstą śmietanę.
Smażymy gofry i ucztujemy.



Inspiracji szukaliśmy u HELLO MORNING, o tu: http://mniammniamvege.blogspot.com/2015/03/idealnie-chrupiace-weganskie-gofry.html

3 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takich gofrów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodałabym ile porcji (mniej więcej) wychodzi z przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pamiętam, tak szybko znikały:) 6 osób zaspokoiło apetyt :)

      Usuń