piątek, 4 września 2015

Tofu w marynacie



Bardzo lubię tofu w różnej postaci, ale do tej pory jadłam zawsze to wędzone. Naturalne wydawało mi się bez smaku. Kiedy moja mama poczęstował nas białym tofu w marynacie, podeszłam do tematu z rezerwą. Teraz jestem w tym przepisie zakochana. Jeśli boicie się tofu naturalnego, spróbujcie. To bardzo prosty sposób na pyszną, efektowną przekąskę.
Potrzebujemy kostkę tofu naturalnego polsoi i kilka dodatków.
Tofu w marynacie: pokroić w plasterki 3 ząbki czosnku i zamarynować (marynata: olej, ocet winny ciemny, sos sojowy, sól pieprz, 0,5 łyżeczki ksylitolu), marynować przez noc. Pokroić w plasterki tofu naturalne, poprzekąłdac suszonymi pomidorami i oliwkami, zalać czosnkową marynatą i potrzymać w niej najlepiej jeszcze przez noc. 


1 komentarz: