Bardzo lubię tofu w różnej
postaci, ale do tej pory jadłam zawsze to wędzone. Naturalne wydawało mi się
bez smaku. Kiedy moja mama poczęstował nas białym tofu w marynacie, podeszłam
do tematu z rezerwą. Teraz jestem w tym przepisie zakochana. Jeśli boicie się
tofu naturalnego, spróbujcie. To bardzo prosty sposób na pyszną, efektowną przekąskę.
Potrzebujemy kostkę tofu
naturalnego polsoi i kilka dodatków.
Tofu w
marynacie: pokroić w plasterki 3 ząbki czosnku i zamarynować (marynata: olej,
ocet winny ciemny, sos sojowy, sól pieprz, 0,5 łyżeczki ksylitolu), marynować
przez noc. Pokroić w plasterki tofu naturalne, poprzekąłdac suszonymi
pomidorami i oliwkami, zalać czosnkową marynatą i potrzymać w niej najlepiej
jeszcze przez noc.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń