niedziela, 5 kwietnia 2015

Żarty się skończyły - Wielkanoc bez jaj



Na naszym stole zagościł żurek, pasztet, tofurnik i inne pyszności. A dla moich rodziców  zrobiliśmy wegańskie jajka.
Białko:
Szklanka mleka sojowego
1,5 łyżeczki soli wulkanicznej
2 łyżki agaru
Wszystko gotujemy i wlewamy do foremek, my zrobiliśmy jaja w kieliszkach.
Żółtka:
Awakado, sól wulkaniczna, kurkuma, wszystko blendujemy na gładko.
W białku robimy dziurki, nakładamy trochę żółtka i gotowe.







5 komentarzy:

  1. Fantastyczny pomysł zarówno dla osób którzy nie jedzą jajek bo nie mogą lub nie chcą.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem w pełni mięsożerna, ale muszę przyznać, że chciałabym być kiedyś na takim wegańskim wielkanocnym śniadaniu, bo bardzo jestem ciekawa nowych smaków :) Wszystko wygląda tak pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. tofurnik jak malowany :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowite mieliście Święta :)

    OdpowiedzUsuń