piątek, 20 czerwca 2014

Długi weekend, Michał w kuchni - pyszny obiad :)

Mamy troszkę więcej czasu na dopieszczenie naszych podniebień. Proponujemy takie pyszności:

Zielone pesto:
Dwie garści solonych orzeszków ziemnych
Garść świeżej bazylii
Oliwa z oliwek (ilość zależy od pożądanej konsystencji)
Pół puszki ciecierzycy
Wszystko miksujemy, w razie potrzeby dodajemy oliwy

Sos do brokułów:
Kostka tofu wędzonego
Pół puszki mleka kokosowego (tej gęstej części)
Odrobina soli
2 łyżki płatków drożdżowych
Miksujemy na gładko. Smak tego cuda przypomina pastę  z makreli.

Brokuły gotujemy w niewielkiej ilości wody lub na parze. Polane sosem, posypujemy orzechami włoskimi
Do pesto gotujemy ciemny makaron.

Jest Michał, jest pysznie.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz