poniedziałek, 9 czerwca 2014

Młode ziemnaczki w towarzystwie

Ziemniaki gotujemy na parze, posypujemy szczypiorkiem.

Towarzystwo: 
Podsmażamy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy. Puszkę białej fasoli odsączamy, wrzucamy do garnka, dodajemy kilka różyczek brokuła (gotowałam dla Matyldy i troszkę mi zostało, można pominąć). Gotujemy, dolewamy 1/4 szklanki mleka roślinnego. Przyprawiamy: sól, wędzona papryka. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną. 2 łyżeczki maki ziemniaczanej rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do sosu.
Nasz fasolowo - pieczarkową potrawkę posypujemy ziarnami dyni, słonecznika i sezamu.

Szybki, smaczny obiad na upalny poniedziałek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz