środa, 26 listopada 2014

Ciasto czekoladowe z gruszkami



W jednej misce mieszamy: 2 szklanki mąki, szklankę cukru, 16 gramów proszku do pieczenia, szklankę kakao. W drugiej misce mieszamy: 2/3 szklanki oleju, 2 szklanki, wody, 2 banany, gruszkę pokrojoną w kostkę. Miksujemy zawartość drugiej miski na gładką masę. Wlewamy mokre do suchego, mieszamy bardzo dokładnie. Wlewamy do dużej formy, posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą, pieczemy 45 minut w 180 stopniach.  


5 komentarzy:

  1. ciacho idealne na małe co nieco :) zapraszam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Z gruszkami to ja bym wszystko zjadła <3!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, uwielbiam połączenie gruszek i czekolady :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy na pewno 1 szklanka kakao?

    OdpowiedzUsuń