wtorek, 4 marca 2014
Sos cebulowy z tofu
Wędzone tofu
Duża cebula
Szklanka mleka roślinnego
4 łyżki płatków drożdżowych
Olej
Pół łyżki mąki ziemniaczanej
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnuszka dolewamy 4 łyżki oleju i smażmy. Zeszklona cebulę podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilę. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładką masę. Stawiamy na palniku, dodajemy mleko, płatki drożdżowe i pokrojone w kostkę tofu.
Do niewielkiego naczynia odlewamy 3 - 4 łyżki sosu i rozrabiamy make ziemniaczaną, wlewamy do całości i gotujemy, mieszając. podajemy z ciemnym makaronem i surówką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz