czwartek, 20 marca 2014

Zupa krem - zielona

Uwielbiam weganizm za to,ze dzięki niemu odkryłam proste i szybkie gotowanie. Wchodzę do kuchni, rozglądam się, zaglądam do lodówki, do szafki... chwila zastanowienia, jeden garnek, trochę tego, trochę tego. Przyprawiam na węch, wącham to, co mam w garnku i dosypuje zapachy :) Gotuje się samo (ja mogę bawić się z Matyldą), czasami zajrzę, pomieszam i gotowe. Zdrowe, pożywne i smaczne. Dziś polecam zieloną zupę krem



Garść szpinaku
Brokuł
Szklanka czerwonej soczewicy
Szklanka grochu polówek
Pół szklanki fasoli adzuki
Zioła prowansalskie
Curry
Sól
Pieprz
Trawa cytrynowa

Gotujemy wszystkie składniki, można zacząć od strączkowych, a szpinak i brokuły dołożyć później. Przyprawiamy i gotujemy do miękkości. miksujemy na gładką masę. Podajemy z kiełkami i kromką chleba.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz