wtorek, 15 lipca 2014

Cannelloni według Michała


Nadzienie:
Podsmażamy pół cebuli, dodajemy drobno pokrojone pieczarki (500 g), dusimy. Dodajemy zblendowane, wędzone tofu, solimy, pieprzymy.

Sos:
3 duże pomidory blendujemy z oliwą, czterema ząbkami czosnku, czterema łyżkami płatków drożdżowych. Solimy, pieprzymy, dodajemy zioła dalmatyńskie. Gotujemy, mieszamy przez 10 minut.

Rurki:
Nadziewamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym (lub patelni :), zalewamy sosem i pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Odkrywamy, posypujemy wegańskim żółtym serem i zapiekamy 15 min bez przykrycia.

Zjadamy ze smakiem :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz