Przepis na dużą foremkę
3 szklanki
mąki
1 szklanka cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
2 szklanki mleka roślinnego
2/3 szklanki oleju
zapach migdałowy
jagody
1 banan
Łączymy suche składniki, rozdrabniamy banana widelcem i łączymy z mokrymi składnikami. Dokładnie mieszamy jedne i drugie, dodajemy mokre do suchych. Przekładamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia, połowę ciasta. Dodajemy jagody i wylewamy resztę ciasta. Pieczemy godzinę w 180 stopniach.
1 szklanka cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
2 szklanki mleka roślinnego
2/3 szklanki oleju
zapach migdałowy
jagody
1 banan
Łączymy suche składniki, rozdrabniamy banana widelcem i łączymy z mokrymi składnikami. Dokładnie mieszamy jedne i drugie, dodajemy mokre do suchych. Przekładamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia, połowę ciasta. Dodajemy jagody i wylewamy resztę ciasta. Pieczemy godzinę w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz