Sajgonki wegańskie.
Składniki : 10 płatów papieru ryżowego,
200g ryżu, 25g grzybów mun, 2 marchewki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
2łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz , olej,
50g makaronu ryżowego.
Przygotowanie: grzyby , ryż i makaron
przygotuj w / g przepisu na opakowaniu. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o
dużych oczkach. Wymieszaj wszystkie składniki i uduś na oleju ok. 5 min. Wystudź.
Papier ryżowy przygotuj w / g przepisu na opakowaniu. Porcje farszu zawiń w
płaty papieru i smaż na głębokim oleju po kilka sekund. Gotowe sajgonki podaj
sosem do sajgonek.
z przyjemnością wypróbuję ten przepis - zapowiada się przepysznie :)
OdpowiedzUsuń