środa, 10 czerwca 2015

Sajgonki mojej mamy czyli pycha z Życha



Sajgonki wegańskie.
Składniki : 10 płatów papieru ryżowego, 200g ryżu, 25g grzybów mun, 2 marchewki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz , olej, 50g makaronu ryżowego.
Przygotowanie: grzyby , ryż i makaron przygotuj w / g przepisu na opakowaniu. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj wszystkie składniki i uduś na oleju ok. 5 min. Wystudź. Papier ryżowy przygotuj w / g przepisu na opakowaniu. Porcje farszu zawiń w płaty papieru i smaż na głębokim oleju po kilka sekund. Gotowe sajgonki podaj sosem do sajgonek.



1 komentarz:

  1. z przyjemnością wypróbuję ten przepis - zapowiada się przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń