Spód:
2/3 szklanki orzechów ziemnych i 1/3 szklanki ziaren
słonecznika zmielić na pył. Dodać kilka, namoczonych wcześniej (15 minut w
ciepłej wodzie), daktyli i wszystko zmielić. Masą wyłożyć dno foremek do
babeczek i włożyć do lodówki na pół godziny.
Ptasie mleczko:
200 gramów truskawek zmiksować z puszką mleka kokosowego.
Dodać łyżkę agaru i zagotować, mieszając. Wystudzić i zalać foremki. Wstawić do
lodówki na godzinę. Przed zalaniem foremek można ułożyć w nich całe truskawki.
Jeśli macie ochotę na coś bardzo słodkiego masę można
dosłodzić, ale bez dodatkowego cukru jest wystarczająco pyszna.
wegańskie truskawkowe ptasie mleczko *_* muszę zrobić
OdpowiedzUsuńteż muszę wypróbować (:
OdpowiedzUsuń