Tofu, szklankę mleka roślinnego i 6 ząbków czosnku miksujemy na gładko. Dodajemy: oregano, sól, sok z połowy cytryny, 3 łyżki oleju. Mieszamy i polewamy burgery.
wtorek, 25 marca 2014
Cieciorkoburgery z sosem czosnkowym
Kotlety robimy według tego przepisu smakoszkijaroszki. Bułki ogrzewamy w piekarniku. Kotlety mieliśmy gotowe (z zamrożonych zapasów) więc też ogrzaliśmy je w piecu. Do bułek dołożyliśmy szpinak, pomidorka i rzodkiewkę. A do tego taki sos czosnkowy:
Tofu, szklankę mleka roślinnego i 6 ząbków czosnku miksujemy na gładko. Dodajemy: oregano, sól, sok z połowy cytryny, 3 łyżki oleju. Mieszamy i polewamy burgery.
Tofu, szklankę mleka roślinnego i 6 ząbków czosnku miksujemy na gładko. Dodajemy: oregano, sól, sok z połowy cytryny, 3 łyżki oleju. Mieszamy i polewamy burgery.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wszystkie wegebugery są pycha :D ! A tutaj kotlet ma przecudowny kolor :) !
OdpowiedzUsuń