Przepis szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za kaszą jaglaną, a chciałyby włączyć ją do jadłospisu ze względu na jej wartości odżywcze. W tych kuleczkach kasza znika między smakiem czekolady i kokosu.
Szklanka kaszy jaglanej
Duża garść daktyli lub nawet dwie :)
5 łyżek kakao
2 łyżeczki cukru lub wcale
Wiórki kokosowe
Migdały
Kasze gotujemy w 2 szklankach wody, w tym czasie daktyle moczymy w gorącej wodzie. Po ugotowaniu i namoczeniu miksujemy, dodajemy wiórki i kakao. Mieszamy. Formujemy kuleczki, a do środka wpychamy migdała. Na koniec posypujemy jeszcze wiórkami, ładniej się prezentują :) Łasuchy mogą masę troszkę posłodzić, ale i bez cukru kuleczki są bardzo słodkie od daktyli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz