wtorek, 21 października 2014

Nadziane pomidorki

Nadzienie (na 10 pomidorów):
Szklanka kaszy gryczanej niepalonej
Pół szklanki amarantusa
Wędzone tofu
0,5 kg pieczarek
Pół brokuła
Trochę oleju
Przyprawy:
Sól
Pieprz
Oregano
Papryka wędzona

Pieczarki myjemy i podsmażamy. Kaszę i amarantus gotujemy w jednym garnku, w drugim gotujemy brokuła. Do pieczarek dodajemy pokrojone w kostkę tofu. Międzyczasie łyżeczką, delikatnie patroszymy pomidory. Wnętrze dodajemy do farszu. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Nadziewamy pomidory i pieczemy w 200 stopniach 25 minut. Pomidorki można przykryć plasterkami wegańskiego sera.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz