środa, 8 października 2014

Zupa krem - groch i inne przysmaki

Szklanka grochu polówek
Kawałek dyni
0,25 kg szpinaku
0,5 kg pieczarek
Suszona włoszczyzna
Sól
Pieczarki kroimy, podsmażamy. Szpinak i obraną, pokrojoną dynię gotujemy. Groch połówki również gotujemy w oddzielnym garnku, bo będzie się gotował trochę dłużej, właściwie od wstawienia grochu można zacząć. Usmażone pieczarki i ugotowaną resztę łączymy, w razie potrzeby dolewamy wody. Przyprawiamy, gotujemy jeszcze przez chwilę. Miksujemy i gotowe. W pół godziny mamy zdrowy, pełen wartości odżywczych, syty obiad. Weganizm wcale nie musi być pracochłonny. Coś o tym wiem, mam roczny pochłaniacz czasu w domu :)



2 komentarze:

  1. nic prostszego, nic smaczniejszego! właśnie takie pomysły uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń