środa, 14 stycznia 2015

Ekspresowa surówka z czerwonej kapusty



Bardzo lubię surówkę z czerwonej kapusty, od zawsze. Jednak nigdy nie robi łam jej w domu, jadałam jedynie gdzieś.  Wszelkie próby i podejścia do zrobienia tej pyszności robiłaby się o jakieś mgliste wskazówki, by kapustę najpierw sparzyć. I to mnie jakoś skutecznie odstraszało, bo nawet jeśli coś bardzo lubię, to lubię to sprawnie i szybko. I tu z ratunkiem przyszli moi  niezastąpieni sąsiedzi.
Surówka z czerwonej kapusty według Marcina:
Co potrzeba: kapucha, jabłuszko (pół), cebulka, olej (nie oliwa), pieprz i sól. Kapustę siekasz, cebulkę i jabłko tniesz w drobną kostkę. Wszystko mieszasz i 'gnieciesz łapkami'. Doprawiasz pieprzem i solą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz