2 biszkopty według tego przepisu:
2 szklanki mąki pszennej razowej
1 szklanka cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 szklanka oleju
1 szklanka mleka roślinnego
Przekładamy do tortownicy posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą
Pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
2 szklanki mąki pszennej razowej
1 szklanka cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 szklanka oleju
1 szklanka mleka roślinnego
Przekładamy do tortownicy posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą
Pieczemy w 180 stopniach 45 minut.
Krem:
2 puszki mleka kokosowego trzymanego przez dobę w lodówce (gęstą
część)
2 banany
Blendujemy banany, ubijamy śmietanę z mleka kokosowego.
Łączymy, ubijając na sztywno. Chłodzimy pół godziny w lodówce. Dzielmy krem na
3 porcje.
Zdejmujemy skórkę z pierwszego biszkoptu (na warsztatach zapomnieliśmy
:) wkładamy do tortownicy i smarujemy
dżemem ananasowym.
Na dżem kładziemy pierwszą warstwę kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Smarujemy drugą częścią kremu. Ozdabiamy tort świeżym ananasem. Wyjmujemy z tortownicy i smarujemy tort trzecią
częścią kremu.
świetny tort! do tego zdrowy :) koniecznie muszę upiec wegański biszkopt! :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny torcik...:-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuń