niedziela, 25 stycznia 2015

Warsztaty kulinarne



24 stycznia w Niebostanie Fundacja Bios Amigos zorganizowała wegańskie warsztaty kulinarne, które poprowadził Michał. Goście przygotowywali karnawałowe słodkości. Była czekolada, lody, babeczki i tort. Wszystko 100% roślinne. Matylda i ja  wspierałyśmy tatę i musimy Wam powiedzie, że spisał się rewelacyjnie. Mamy nadzieję, że uczestnicy spotkania miło spędzili czas i opuścili Niebostan pełni zapału do tworzenia wegańskich słodyczy. 












Tort Pina Colada
2 biszkopty według tego przepisu.
Krem:
2 puszki mleka kokosowego trzymanego przez dobę w lodówce (gęstą część)
2 banany
Blendujemy banany, ubijamy śmietanę z mleka kokosowego. Łączymy, ubijając na sztywno. Chłodzimy pół godziny w lodówce. Dzielmy krem na 3 porcje.
Zdejmujemy skórkę z pierwszego biszkoptu (na warsztatach zapomnieliśmy :)  wkładamy do tortownicy i smarujemy dżemem ananasowym.
Na dżem kładziemy pierwszą warstwę  kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem. Smarujemy drugą częścią kremu. Ozdabiamy tort świeżym ananasem.  Wyjmujemy z tortownicy i smarujemy tort trzecią częścią kremu.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz