24 stycznia w Niebostanie Fundacja Bios Amigos zorganizowała
wegańskie warsztaty kulinarne, które poprowadził Michał. Goście przygotowywali
karnawałowe słodkości. Była czekolada, lody, babeczki i tort. Wszystko 100%
roślinne. Matylda i ja wspierałyśmy tatę
i musimy Wam powiedzie, że spisał się rewelacyjnie. Mamy nadzieję, że
uczestnicy spotkania miło spędzili czas i opuścili Niebostan pełni zapału do tworzenia
wegańskich słodyczy.
Tort Pina Colada
2 biszkopty według tego przepisu.
Krem:
2 puszki mleka kokosowego trzymanego przez dobę w lodówce (gęstą
część)
2 banany
Blendujemy banany, ubijamy śmietanę z mleka kokosowego.
Łączymy, ubijając na sztywno. Chłodzimy pół godziny w lodówce. Dzielmy krem na
3 porcje.
Zdejmujemy skórkę z pierwszego biszkoptu (na warsztatach zapomnieliśmy
:) wkładamy do tortownicy i smarujemy
dżemem ananasowym.
Na dżem kładziemy pierwszą warstwę kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Smarujemy drugą częścią kremu. Ozdabiamy tort świeżym ananasem. Wyjmujemy z tortownicy i smarujemy tort trzecią
częścią kremu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz