niedziela, 4 stycznia 2015

Słodkopikantne curry z mango i bananem



3 marchewki pokrojone w słupki
Pół średniego selera pokrojonego w słupki
2 małe pory cieniutko pokrojone
2 czerwone cebule pokrojone w kostkę
1 mango pokrojone w kostkę
1,5 banana pokrojone w plasterki
1,5 puszki  mleka kokosowego
2 łyżki żółtej pasty curry
Sól
 Podsmażamy cebulę, dodajemy pora, dusimy. Dajemy resztę warzyw i dusimy, dolewamy wody i dusimy aż zmięknie marchewka.  W drugim garnuszku podgrzewamy mleko kokosowe z pastą curry, aż pasta się rozpuści. Łączymy wszystko, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mango i banana, chwilę gotujemy (króciutko, by banan pozostał w całości) i gotowe.
Inspirowaliśmy się przepisem z magazynu Duuff


1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo ciekawie :) Bardzo podoba mi się ta kompozycja składników i bardzo lubię takie dania :)

    OdpowiedzUsuń