3 marchewki pokrojone w słupki
Pół średniego selera pokrojonego w słupki
2 małe pory cieniutko pokrojone
2 czerwone cebule pokrojone w kostkę
1 mango pokrojone w kostkę
1,5 banana pokrojone w plasterki
1,5 puszki
mleka kokosowego
2 łyżki żółtej pasty curry
Sól
Podsmażamy
cebulę, dodajemy pora, dusimy. Dajemy resztę warzyw i dusimy, dolewamy wody i
dusimy aż zmięknie marchewka. W drugim
garnuszku podgrzewamy mleko kokosowe z pastą curry, aż pasta się rozpuści.
Łączymy wszystko, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mango i banana, chwilę
gotujemy (króciutko, by banan pozostał w całości) i gotowe.
Inspirowaliśmy się przepisem z magazynu Duuff
Wygląda bardzo ciekawie :) Bardzo podoba mi się ta kompozycja składników i bardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuń