wtorek, 1 kwietnia 2014

Nadziewane cukinie

2 cukinie
100 gramów kaszy gryczanej
Cebula
Pół puszki ciecierzycy
200 gramów pieczarek
Tofu wędzone
Płatki drożdżowe
Cukinie kroimy na pół i usuwamy miąższ, nie wyrzucamy go. Gotujemy kaszę gryczaną. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy. Do ugotowanej kaszy dodajemy miąższ cukiniowy, usmażone pieczarki z cebulą, pokrojone w kostkę tofu wędzone i ciecierzycę z puszki. Wszystko gotujemy przez chwile razem. Nadziewamy farszem wydrążone cukinie. Posypujemy płatkami drożdżowymi i pieczemy 30 minut.



1 komentarz:

  1. Lubię cukinię w tej postaci ;)

    Ale płatków drożdżowych jeszcze nie próbowałam, chyba najwyższy czas ;d

    OdpowiedzUsuń