piątek, 20 grudnia 2013

Bigos z cukinii

Bigos z cukinii:
cukinia
papryka
pieczarki
pomidory w puszce
cebula
Cebule podsmażamy na oleju, podlewamy wodą, dodajemy pokrojone pieczarki. Czekamy aż puszą wodę, podsmażamy dalej, dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię, dusimy aż wszystko będzie miękkie, zalewamy zblendowanymi pomidorami z puszki. Doprawiamy: listek laurowy, ziele angielskie, sól pieprz, tymianek, cząber lub inne zioła jakie lubicie.

2 komentarze:

  1. Trafiłam na bloga przez przypadek, szukając ciekawego przepisu na soczewicę. Przejrzałam całego bloga i bardzo podobają mi się Twoje przepisy od teraz jestem tu stałym gościem i przyrządzałam ów bigos. Wyszło mi bardziej leczo niż bigos, ale z ryżem czy kuskusem było przepyszne! Dzięki. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się,że się podoba i smakuje. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam.

    OdpowiedzUsuń