piątek, 20 grudnia 2013

Kasza jaglana z cieciorką

Zachęcam do jedzenia kaszy jaglanej. Jest bardzo, bardzo zdrowa. Kiedyś była w Polsce bardzo popularna, dziś powoli wraca na nasze talerze. Kasza jaglana jest zasadotwórcza, czyli odkwasza nasz organizm, jest skarbnicą witamin i minerałów. Dobra dla bezglutenowców. Można ją przygotować na wiele sposobów, na "poważnie" i na słodko. To propozycja obiadowa.



Kasza jaglana z cieciorką

Ugotować osoloną kaszę.
Ugotować cieciorkę (osolić, kiedy będzie już miękka).
Na patelni zrumienić słonecznik.
Połączyć, doprawić lubczykiem i oregano

Na talerzu w roli surówki: roszponka, papryka, rzodkiew, kiełki fasoli i soczewicy.

1 komentarz:

  1. Ja kaszę jaglaną przemycam wszędzie, gdzie się da. Dorzucam ją prawie do każdej zupy/kremu. W zupie jej smak niemal całkowicie ginie, a ja otrzymuję cenną porcję jagły :)

    OdpowiedzUsuń