piątek, 20 grudnia 2013

Słodko bez cukru

Ciasto bananowo daktylowe bez cukru 
1,5 szklanki mąki razowej
1 szklanka mleka roślinnego
1/2 szklanki oliwy
daktyle 15 gramów
troszkę imbiru
proszek do pieczenia 8 gramów
aromat pomarańczowy i migdałowy
2 dojrzale banany
łyżka syropu z agawy (opcjonalnie)
Banany rozgniatamy widelcem, dolewamy do nich oliwę, aromaty i dodajemy pokrojone drobno daktyle. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i imbirem. Łączymy suche z mokrym, dodajemy mleko miksujemy. Pieczemy godzinę


w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. Świetny przepis,a blog bardzo inspirujący :)
    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis,a blog bardzo inspirujący :)
    Zapraszam do siebie.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń