1,5 szklanki soczewicy i 2 szklanki brązowego ryżu gotujemy w dużej ilości wody. Solimy, dodajemy suszoną włoszczyznę i suszony lubczyk. Kiedy wszystko jest mięciutkie, dodajemy sos Łowicz (można zastąpić sokiem pomidorowym lub koncentratem). Mieszamy, gotujemy jeszcze przez chwilę, dodajemy garść ziaren słonecznika i gotowe.
poniedziałek, 24 lutego 2014
Szybki obiad z soczeiwcy
Jeśli szukacie gotowych produktów, z których można zrobić szybki obiad, polecam sosy Łowicz. Są bardzo smaczne, a lista składników nie odstrasza :). Użyłam tego sosu do potrawki z soczewicy, ale może on stanowić samodzielny posiłek, można nim po prostu polać makaron, ryż lub kaszę.
1,5 szklanki soczewicy i 2 szklanki brązowego ryżu gotujemy w dużej ilości wody. Solimy, dodajemy suszoną włoszczyznę i suszony lubczyk. Kiedy wszystko jest mięciutkie, dodajemy sos Łowicz (można zastąpić sokiem pomidorowym lub koncentratem). Mieszamy, gotujemy jeszcze przez chwilę, dodajemy garść ziaren słonecznika i gotowe.
1,5 szklanki soczewicy i 2 szklanki brązowego ryżu gotujemy w dużej ilości wody. Solimy, dodajemy suszoną włoszczyznę i suszony lubczyk. Kiedy wszystko jest mięciutkie, dodajemy sos Łowicz (można zastąpić sokiem pomidorowym lub koncentratem). Mieszamy, gotujemy jeszcze przez chwilę, dodajemy garść ziaren słonecznika i gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz