1 szklanka suchej kaszy jaglanej
2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka sojowego
Syrop z agawy
Garść daktyli suszonych
2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka sojowego
Syrop z agawy
Garść daktyli suszonych
Garść moreli suszonych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kaszę jaglaną wrzucamy na
lekko osolony wrzątek. Gotujemy na małym gazie 8 min. Do ciepłej kaszy dolewamy
mleko. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 min. Kroimy bakalie. Przekładamy
kaszę do miski, blendujemy, dodajemy syrop z agawy, proszek do pieczenia i
bakalie. Mieszamy. Przekładamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
w 170 stopniach, przez około 50 minut (sprawdzamy patyczkiem). 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz