środa, 15 stycznia 2014

Zupa pomidorowa z cieciorką





Zupa pomidorowa z cieciorką

Wywar przygotowujemy z suszonej włoszczyzny, natki pietruszki, ziół prowansalskich, suszonego lubczyku i soli (potrzebujemy dwie szklanki wody).  Kiedy wywar jest gotowy, dodajemy pół litra soku pomidorowego (miałam domowy od babci) i wsypujemy puszkę cieciorki. Dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Podajemy z brązowym ryżem lub razowym makaronem. My jesteśmy fanami pomidorówki z ryżem i taką właśnie dziś jemy.  

2 komentarze:

  1. Często robię pomidorową z dodatkiem ciecierzycy lub soczewicy :) Zdrowo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry,
    Niestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail.
    Proszę o kontakt na kontakt@blog-media.pl
    Chciałabym przedstawić informacje na temat możliwości współpracy
    Pozdrawiam serdecznie
    Magdalena

    OdpowiedzUsuń