piątek, 24 stycznia 2014

Pizza











Ciasto:
2-3 łyżeczki drożdży
300 mililitrów wody
Łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
0,5 kilograma mąki
Cisto robimy w maszynie do pieczenia chleba, po wyjęciu z maszyny wałkujemy na placki.
Dodatki:
brokuły, papryka, pieczarki (my wcześnie podsmażamy), pomidor
Sos do posmarowania ciasta:
Zmiksowana puszka pomidorów, 3 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, sól, oregano
Przed włożeniem do pieca posypujemy płatkami drożdżowymi

Do pizzy podajemy sos czosnkowy z białej fasoli.
Puszkę białej fasoli miksujemy z oliwą i czterema ząbkami czosnku, dodajemy oregano, sól, pieprz. 

1 komentarz:

  1. Dzisiaj będę miała pizzę na obiad ;) Polecam użycie kamienia do wypieku pizzy - ciasto jest wtedy idealne :)

    OdpowiedzUsuń