poniedziałek, 27 stycznia 2014

Tofu z brokułami i komosą ryżową







Tofu
Cebula
Brokuły
Trochę oleju
Podsmażamy cebulę i podlewamy wodą, dusimy. Dodajemy drobno pokrojone tofu. W drugim garnku w niewielkiej ilości wody gotujemy brokuły. Łączymy wszystko i podajemy z wcześniej ugotowaną komosą ryżową. Posypujemy kiełkami z fasoli mung.

Komosa ryżowa jest (Quinna) źródłem cynku, potasu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witamin z grupy B oraz witaminy E. Można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością i na „zdrowych” pułkach w supermarketach. Jedzcie, bo warto : )

1 komentarz:

  1. Nominowałem Twój blog do nagrody "Liebster Award". Szczegóły pod linkiem: http://kuchniaww.blogspot.com/2014/01/nominacja-do-liebster-award-moja.html

    OdpowiedzUsuń